In het water!

Article Hassle Free Swimming

Week 3 - Hopla! in het water!

Neem een korte, lauwe douche voor u het zwembad in gaat en druk uw baby tegen u aan om hem gerust te stellen.


Houd uw baby in de armen terwijl u in het zwembad stapt. Stap zachtjes en geleidelijk in het water met uw baby.


Forceer uw baby niet en stel het zwempartijtje uit als hij echt bang is!
Als alles goed gaat, wiegt u uw baby tegen u aan en beweegt u zachtjes door het water, met de schouders in het water, de voeten stevig op de bodem en de knieën gebogen.


Doe zo gewoon mogelijk tegen uw baby, praat tegen hem en moedig hem aan op een geruststellende, vrolijke toon. Glimlach en houd altijd oogcontact met uw baby.


Herhaal wat u thuis in bad hebt gedaan. Uw baby herkent de bewegingen, hij kan zich oriënteren en het stelt hem gerust. Luister naar uw baby en dring niet aan als u ziet dat hij moe wordt. Ga uit het zwembad, neem een warme douche, droog uw baby af en kleed hem weer aan.


Help uw spruit vertrouwen te krijgen en verplaats hem zachtjes in water, door hem van voren naar achteren en van achteren naar voren te wiegen.


Amuseer hem met zijn favoriete badspeeltje: leg het wat verder in het water, zodat hij ernaar probeert te grijpen. Of nog: houd het boven zijn hoofd, zodat uw baby de hemel kan zien! Sprenkel wat waterdruppels boven zijn hoofd en kijk hoe hij reageert! U wordt vast beloond met een grijns!


Moedig uw baby aan om zich vast te grijpen aan de drijfstaafjes of zwemplanken of zet hem op een drijfmat en wandel samen het zwembad rond – dat is nog leuker!

 

Week 4 - Ik speel in het water! >>