In het water!

article_baby_friendly_pool

Week 2 - Naar het zwembad!

Ga eerst en vooral op zoek naar een zwembad dat beantwoordt aan uw behoeften. Vergeet niet om de temperatuur van het water te controleren: die moet 32°C bedragen. Ga na of het zwembad geschikt is voor een zwemuurtje met uw baby. Vraag na wanneer er babyzwemuren zijn en vraag meteen ook vanaf welke leeftijd baby's worden toegelaten in het zwembad, los van het babyuurtje. Wilt u uw kind inschrijven voor een babyzwemuur, dan zult u een medisch attest moeten voorleggen waaruit blijkt dat er geen contra-indicaties zijn én moet uw baby alle inentingen hebben gekregen.


Ga eens een kijkje nemen in het zwembad en maak kennis met het personeel. Moet u zelf een aankleedkussen meenemen? Hebt u muntstukken of jetons nodig voor de kleedkamer? Hebt u een badmuts nodig voor u of uw baby? Zie geen enkel detail over het hoofd: zo vermijdt u onaangename verrassingen.
Maak uw zwemtas de avond voordien al klaar. Vergeet de wegwerpzwembroekjes van Huggies® Little Swimmers® niet, naast gewone luiers, doekjes, hydraterende melk en handdoeken. En natuurlijk uw eigen spullen!


Denk er altijd aan om een tussendoortje mee te nemen voor uw baby, zoals een banaan of een potje yoghurt. Dat zal hij zeker kunnen gebruiken na zo’n fysieke inspanning! Opgelet: vaste voeding is pas aanbevolen voor baby’s vanaf 6 maanden.


Neem voldoende tijd voor een uitstapje naar het zwembad. Handige tip: trek uw badpak thuis al aan, onder uw gewone kleren – dat maakt het straks makkelijker in het zwembad. Maak in het zwembad eerst uzelf klaar en daarna uw baby.

 

Week 3 - Hopla! in het water! >>